Rijschool Hiemstra

Wordt een zelfstandige taxichauffeur in 5 stappen

Geplaatst op

Bent u graag op de weg, heeft u een liefde voor auto’s en bent u helemaal in uw element met uw handen aan het stuur? Dan is een baan als ZZP taxichauffeur wellicht iets voor u. Om een zelfstandige taxichauffeur te worden doorloopt u de volgende 5 stappen.

  1. Haal uw Rijbewijs-B. Om deel te mogen nemen aan de chauffeursopleiding heeft u uiteraard een geldig rijbewijs nodig.
  2. Haal uw chauffeursdiploma. Met een rijbewijs B kunt u deelnemen aan de chauffeursopleiding. Hierbij krijgt u een theorie en praktijkexamen.
  3. Vraag uw chauffeurskaart aan. Een chauffeurskaart is een identificatiemiddel waarmee uw ritten geregistreerd worden. Uw rij- en rusttijden kunnen hiermee gemeten worden. Er bestaan twee chauffeurskaarten, namelijk de beperkte en de volledige. Met de beperkte chauffeurskaart kunt u alleen ritten rijden waarbij niet tijdens de rit betaald wordt. Een voorbeeld hiervan zijn schoolbussen. Om een volledige chauffeurskaart aan te mogen vragen moet u naast een geldig rijbewijs en een chauffeursdiploma ook in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag en een geneeskundige verklaring.
  4. Vraag een Europese Goedkeuring (EG) aan. De auto moet een boordcomputer hebben die ritten registreert en de taximeter moet jaarlijks gekeurd worden door het Nederlands Meetinstituut. Daarnaast moet u auto een blauw RDW kenteken hebben.
  5. Sluit u aan bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO). Voornamelijk in grotere steden, waar taxibedrijven als Rotterdamtaxicentrale.nl actief zijn, moet u aangesloten zijn bij TTO om gebruik te mogen maken van bepaalde taxistandplaatsen.

Als u de vijf stappen doorlopen heeft en aan de slag gaat als zelfstandige taxichauffeur is het van groot belang dat u zich aan de arbeids- en rusttijden houdt voor de veiligheid van uw passagiers en uzelf. Wij wensen u veel succes met uw toekomstige baan als taxichauffeur!

Gerelateerde berichten

Tips voor directiechauffeurs voor de ultieme serviceverlening

Een directiechauffeur dient – naast de aanvullende etiquette – de wetten van het wegennetwerk goed te kennen. Natuurlijk moet een...

Lees meer

Verdien geld met je rijbewijs: begin een koeriersdienst!

Er zijn veel baantje die je kunt uitvoeren met je rijbewijs, maar het beginnen van een koeriersdienst staat niet op ieders lijstje. In deze blog...

Lees meer

Studentchauffeurs: ook op reis het perfecte ververvoer

Een studentchauffeur kan een prettige uitkomst zijn voor een zorgeloze vakantie. Deze chauffeurs rijden namelijk niet alleen zakelijke ritten, maar...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden