Rijschool Hiemstra

Tips voor directiechauffeurs voor de ultieme serviceverlening

Geplaatst op

Een directiechauffeur dient – naast de aanvullende etiquette – de wetten van het wegennetwerk goed te kennen. Natuurlijk moet een directiechauffeur ook weten hoe hij veilig met iedere auto (of autobus) moet kunnen manoeuvreren. In dit blog geven we tips aan toekomstige directiechauffeurs om nog meer te excelleren in hun werkzaamheden.

Maak kennis met de persoon die je vervoert

Het is belangrijk om te weten wie je vervoert, om zo ongemakkelijke ritten zoveel mogelijk te voorkomen. Het gedrag van een passagier kan grote invloed hebben op het rijgedrag van de chauffeur zelf. Chauffeurs moeten worden voorgelicht over de verschillende manieren om eventuele probleemsituaties te voorkomen en ermee leren om te gaan en een positieve interactie tussen directie en chauffeur aan te moedigen. Chauffeurs moeten ook weten hoe ze eventuele incidenten kunnen melden binnen de organisatie.

Voorbereiding op noodgevallen

Je moet als directiechauffeur altijd voorbereid zijn op eventuele noodgevallen en wat je op die momenten moet doen. Van evacuaties tot ongelukken, er moeten gedetailleerde instructies worden verstrekt voor elke bestuurder in noodgevallen en deze moeten regelmatig worden gecontroleerd en eventueel worden herzien.

Zorg ervoor dat directiechauffeurs hun routes kennen

Om de efficiëntie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat de directieleden elke dag op tijd aankomen, is het belangrijk dat de directiechauffeurs de ins en outs van hun routes kennen. Gelukkig maken de navigatiesystemen het mogelijk om routes te begeleiden, rekening houdend met meerdere veiligheidsfactoren in het achterhoofd. Zorg er dus voor dat jouw navigatiesysteem helemaal up-to-date is en zorg ervoor dat je niet onnodig in lange files terechtkomt.

Wees op de hoogte van de actualiteiten

Het is handig om op de hoogte te zijn van de actualiteiten die spelen. Probeer bijvoorbeeld eens de headliners van de branche waarin het directielid werkt te volgen. Je kunt dit vervolgens bespreekbaar maken tijdens de rit, als je passagier hier behoefte aan heeft. Je toont hierdoor interesse en dit verdient pluspunten als dienstverlener.

Gerelateerde berichten

Verdien geld met je rijbewijs: begin een koeriersdienst!

Er zijn veel baantje die je kunt uitvoeren met je rijbewijs, maar het beginnen van een koeriersdienst staat niet op ieders lijstje. In deze blog...

Lees meer

Studentchauffeurs: ook op reis het perfecte ververvoer

Een studentchauffeur kan een prettige uitkomst zijn voor een zorgeloze vakantie. Deze chauffeurs rijden namelijk niet alleen zakelijke ritten, maar...

Lees meer

Ongeval tijdens je rijles: hoe zit het met de verzekering?

Je hoopt van niet, maar een ongeluk krijgen tijdens je rijles is een mogelijkheid, al is de kans gering omdat je een rijinstructeur naast je hebt...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden