Rijschool Hiemstra

Verdien geld met je rijbewijs: begin een koeriersdienst!

Geplaatst op

Er zijn veel baantje die je kunt uitvoeren met je rijbewijs, maar het beginnen van een koeriersdienst staat niet op ieders lijstje. In deze blog willen we je enkele tips geven die het makkelijk maken om zelf een koeriersdienst te beginnen. Ontdek de mogelijkheden van chauffeursdiensten!

Businessplan

Bij elk bedrijf is het belangrijk dat je een plan hebt, want zonder stip op de horizon is er geen duidelijk doel. Zorg dat je een heldere visie op papier zet over hoe je geld kunt verdienen met je specifieke koerierswerk. Maak een overzicht van de uitgaven, concurrenten en hun prijzen. Je winstmarge is ook een belangrijk aspect van het businessplan.

Het voertuig

Het kiezen van het type voertuig is een belangrijk aspect van je bedrijfsidentiteit. Wil je 100% groen uitstralen? Dan is misschien een fietskoerriersdienst in de stad wel een optie. Natuurlijk is een elektrisch vervoersbusje ook een optie. Ga je niet voor de groene look, dan is een auto of busje op benzine, gas of diesel een optie. Zorg ervoor dat het een voertuig is met een uitrusting geschikt voor koerierswerk. Een scheidingswand tussen het bestuurdersgedeelte en de laadruimte is bijvoorbeeld geschikt.

Kantoorruimte

Wanneer je het bedrijf gaat opstarten, is het goed om een kantoor in te richten. Dat kan ook heel goed thuis. Soms is een anti-kraakpand ook een tijdelijke optie. Dat is handig wanneer je huis geen ruimte  voor een kantoor heeft en je bedrijfspand nog in aanbouw is. Natuurlijk moeten alle benodigdheden voor het kantoor aanwezig zijn.

Begin met marketing

Neem contact op met lokale bedrijven om je koeriersdiensten aan te bieden. Denk aan advocaten, banken, bedrijfskantoren en notarissen: dat zijn je potentiele klanten. Maak een brochure waarin de diensten aangeprezen staan. Ook zijn visitekaartjes en flyers een goede optie. Natuurlijk is een goede website tegenwoordig onmisbaar. Dan kun je ook zelfs nog deze website zo laten inrichten, dat hij hoog in Google rankt. Laat je informeren door een expert om je website goed vindbaar te maken voor je klanten. Woon beurzen en zakelijke bijeenkomsten bij. Op deze manier kun je netwerken en je diensten wereldkundig maken.

Huur mensen in

Eventueel kun je mensen inhuren om voor je te werken. Het is wel zaak dat je dan belastingtechnisch alles in orde hebt. Laat je hier over informeren door een belastingadviseur of zoek het zelf uit. Mensen inhuren is natuurlijk alleen rendabel wanneer je bedrijf goed loopt en er voldoende omzet en winst gemaakt wordt om aan uitbreiding te denken.

Gerelateerde berichten

Tips voor directiechauffeurs voor de ultieme serviceverlening

Een directiechauffeur dient – naast de aanvullende etiquette – de wetten van het wegennetwerk goed te kennen. Natuurlijk moet een...

Lees meer

Studentchauffeurs: ook op reis het perfecte ververvoer

Een studentchauffeur kan een prettige uitkomst zijn voor een zorgeloze vakantie. Deze chauffeurs rijden namelijk niet alleen zakelijke ritten, maar...

Lees meer

Ongeval tijdens je rijles: hoe zit het met de verzekering?

Je hoopt van niet, maar een ongeluk krijgen tijdens je rijles is een mogelijkheid, al is de kans gering omdat je een rijinstructeur naast je hebt...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden