Rijschool Hiemstra

3 handige tips bij het kiezen van een taxi in het buitenland

Geplaatst op

In Nederland hebben we het goed voor elkaar met de taxi’s: ze beschikken allen over een kilometerteller en een vaste prijs die hierbij hoort. Ook weet je zeker dat de taxichauffeur de snelste en/of kortste rit naar de bestemming neemt. In het buitenland is dit echter lang niet altijd zo: veel taxichauffeurs proberen extra geld af te troggelen van argeloze toeristen. Ga je binnenkort naar het buitenland en ben je van plan om een taxi te nemen? Lees dan eerst onze 3 tips.

1. Prijsafspraak voordat je vertrekt

Zoals gezegd hebben vrijwel alle taxi’s in westerse landen een kilometerteller. In het buitenland hebben ze deze ook, maar houd deze wel goed in de gaten. Het gebeurt namelijk vaker dat taxichauffeurs de meter manipuleren, waardoor de teller snel oploopt. Ook kiezen taxichauffeurs soms expres een langere route, waardoor je meer geld moet betalen voor de rit. Heb je internet? Kijk dan voordat je de taxi in gaat hoe ver het ongeveer rijden is. Op basis hiervan kan je een goede inschatting maken van wat de rit ongeveer moet kosten. Spreek ook een bedrag af voordat je de taxi instapt. Dit voorkomt misverstanden achteraf.

2. Gebruik alleen een officiële taxi

In het buitenland is de controle op illegale taxi’s minder groot dan in Nederland, vandaar dat je ze in vooral Azië massaal ziet rijden. Deze “chauffeurs” proberen wat bij te verdienen, maar beschikken niet over officiële taxipapieren. Let er dus op bij het instappen van de taxi dat deze een vergunning op de zijruit heeft geplakt. Ook kun je het beste kiezen voor een taxi die op een taxistandplaats staat en zowel een taxilicht heeft als de naam van de taxicentrale op de zijdeuren. Zo ben je er van verzekerd dat je in een echte taxi stapt.

3. Vertrouw niet zomaar de chauffeur

Taxichauffeurs willen nog wel eens een gesprek met je aanknopen om erachter te komen waar je naar onderweg bent, om je vervolgens een beter alternatief aan te bieden. Geef ze echter niet te veel details over je doen en laten. Het kan namelijk voorkomen dat deze chauffeurs connecties hebben met de locatie waar hij je naartoe wilt brengen. Luister hier niet haar en vertel de chauffeur alleen het adres waar je naartoe wilt.

In Nederland komen we dit soort toestanden gelukkig (bijna) niet tegen. Op zoek naar een betrouwbare partner voor een taxi naar amsterdam ? Dan raden wij Amsterdam Taxi Online aan.

Gerelateerde berichten

Tips voor directiechauffeurs voor de ultieme serviceverlening

Een directiechauffeur dient – naast de aanvullende etiquette – de wetten van het wegennetwerk goed te kennen. Natuurlijk moet een...

Lees meer

Verdien geld met je rijbewijs: begin een koeriersdienst!

Er zijn veel baantje die je kunt uitvoeren met je rijbewijs, maar het beginnen van een koeriersdienst staat niet op ieders lijstje. In deze blog...

Lees meer

Studentchauffeurs: ook op reis het perfecte ververvoer

Een studentchauffeur kan een prettige uitkomst zijn voor een zorgeloze vakantie. Deze chauffeurs rijden namelijk niet alleen zakelijke ritten, maar...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden