Rijschool Hiemstra

Voordelig aan auto-onderdelen komen? | check dé tips! 

Geplaatst op

Er zijn meerdere plekken waar je voordelig aan auto-onderdelen kan komen. Dit nemen we graag met je door in deze blog. Lees snel verder, want dan kun je behoorlijk wat geld besparen. En we kunnen alvast verklappen dat sommige plekken je zeker bekend voor zullen komen. 

Schadeautobedrijf

Wanneer een auto betrokken is bij een ongeluk, niet een al te ernstig ongeluk, maar wel eentje die riante schade veroorzaakt, dan is deze auto in sommige gevallen niet meer geschikt voor de weg. Op dat moment kan een schadeautobedrijf de auto opkopen en doorverhandelen aan consumenten. Soms kan de auto gerepareerd worden, op andere momenten zijn alleen de onderdelen van de auto’s nog goed. In dat laatste geval kun je als consument profiteren van de voordelen. Deze onderdelen zijn goedkoper dan de onderdelen nieuw uit de groothandel. Totalparts biedt je een handige manier om voordelig aan je auto-onderdelen te komen. 

Marktplaats 

Een online platform waar mensen sinds mensenheugenis hun auto-onderdelen tweedehands vandaan halen, is natuurlijk het sinds 1999 bestaande Marktplaats. Een goede manier om snel te zoeken naar datgene wat je nodig hebt. In bepaalde gevallen moet je wel een beetje geluk hebben, wil je snel specifieke auto-onderdelen ten behoeve van een reparatie kunnen vinden. Ondanks dit laatste nadeel is Marktplaats wel een van onze favorieten. 

Autosloperij

Wil je helemaal old school gaan, dan is het zeker geen slecht idee om eens naar de autosloperij te wandelen. Natuurlijk kennen we deze plek vooral als de laatste rustplaats van autowrakken. Maar toch zijn er genoeg bruikbare onderdelen te vinden hier. Sla deze plek dan ook zeker niet over. En daarbij is het sowieso wel een keer geinig om te zien hoe zo’n autosloperij er aan de binnenkant uitziet. 

Veel succes met de jacht op de voordelige auto-onderdelen. We hopen dat jullie een wat breder jachtterrein hebben door deze blog. Tot slot, lees ook nog even wat andere blogs op onze site. Zo blijf je op de hoogte van leuke dingen die met auto’s te maken hebben. 

Gerelateerde berichten

Zelf je auto wrappen: uitleg en tips

Autowrappen of car wapping is het aanbrengen van een folie op de lak van de auto. De folie is in allerlei kleuren en printen verkrijgbaar en zorgt...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden