Rijschool Hiemstra

Zelf je auto wrappen: uitleg en tips

Geplaatst op

Autowrappen of car wapping is het aanbrengen van een folie op de lak van de auto. De folie is in allerlei kleuren en printen verkrijgbaar en zorgt voor een unieke uitstraling van het voertuig. Ook zorgt de folie ervoor dat de lak beschermd wordt tegen krassen en andere beschadigingen, zoals steenslag en vogelpoep. De auto laten wrappen is dus een goed idee, maar wel prijzig wanneer je dit door een specialist laat doen. In dit blog leggen wij uit hoe je zelf je auto kan wrappen.

Zelf autowrappen is een ingewikkelde klus en voor de mensen met twee linkerhanden misschien niet een goed idee. Ken je iemand die hier ervaring mee heeft? Vraag hem of haar dan om mee te helpen.

Stap 1: Reinig de auto grondig voor het autowrappen

Belangrijk is om de auto eerst volledig te wrappen voordat je begint met het autowrappen. Was de auto met een autoshampoo zonder wax en spoel de auto vervolgens af met water. De auto moet eerst volledig vrij van stof, vuil, vocht en vet zijn voordat je met het wrappen kan beginnen, omdat anders de folie niet goed zal hechten.

Stap 2: Benodigde materialen en voorbereidingen treffen

Het aanbrengen van de folie doe je met behulp van een föhn. Dit zorgt ervoor dat de folie eenvoudiger te vormen is. Met een scherp mesje kan je de randen netjes afwerken. Ook is het belangrijk om het wrappen te doen in een verwarmde garage: de ideale temperatuur voor autowrapping is rond de 21 graden, aangezien bij deze temperatuur de folie het beste kan hechten. Verder is het belangrijk dat de garage goed verlicht is, zodat luchtbelletjes of andere fouten snel worden opgemerkt.

Stap 3: Het aanbrengen van de folie

Je kan het beste beginnen met het aanbrengen van folie bij gemakkelijke onderdelen van de auto, zoals bijvoorbeeld de delen boven de wielkasten. Dit doe je zodat je kunt aanvoelen hoe goed de folie mee rekt, zodat je later wanneer je met lastige onderdelen aan de slag moet hier meer ervaring mee hebt. Belangrijk is om de folie goed te verwarmen, zodat deze buigzamer wordt.

Toch liever je auto laten wrappen door een specialist? Wij raden dan autowrappen.com aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden