Rijschool Hiemstra

Zo koop jij je eerste auto

Geplaatst op

Je eerste auto kopen is enorm spannend en voor sommigen een echte droom. Als dat laatste voor jou geldt dan is dat natuurlijk niet heel fijn, omdat jij ook net zoals anderen gewoon naar werk wilt kunnen gaan met de auto. Hiervoor is echter een oplossing, als jij financieel gezien geen auto kunt kopen maar wel graag in een auto zou willen rijden! Dit kan geregeld worden met een financial lease. Een financial lease is er voor verschillende soorten auto’s, zo heb je een mercedes financial lease maar ook een volkswagen financial lease. Hoe kom je aan een financial lease? In dit artikel kom je er meer over te weten!

Wat is een financial lease?

Een financial lease is een manier om een auto te krijgen. Deze leen je in principe voor een termijnbedrag waarbij de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud al erbij zit inbegrepen. Dit is ideaal als je de financiële lasten van een auto niet kan dragen. Voor een auto moet namelijk elke maand de autoverzekering betaald worden, elk kwartaal de wegenbelasting en elk jaar een onderhoudsbeurt.

Een financial lease wordt echter vaker afgesloten om van huis naar werk en van werk naar huis te rijden. Hij is dus niet bedoeld voor privégebruik (in meeste gevallen). Wanneer hij gebruikt wordt voor privé redenen kan er bijtelling bij komen. Bijtelling zijn de aantal kilometers die onverantwoord gereden zijn. Van huis naar werk en van werk naar huis zijn namelijk x aantal kilometers. Deze worden vermenigvuldigd door 5 (werkdagen) en 52 (weken in het jaar). Dit zijn het aantal kilometers dat geoorloofd gereden kan worden. Als er meer wordt gereden dan valt dit onder de bijtelling en moet dit na afloop van de financial lease betaald worden aan de dealer van de financial lease.

Over het algemeen gaan een werknemer en werkgever samen een financial lease aan. De werkgever betaalt dan de financial lease en de werknemer maakt er gebruikt van. Dit zorgt ervoor dat de werkgever geen reiskostenvergoeding verschuldigd is aan de werknemer, omdat deze een auto van de zaak heeft. In sommige gevallen wilt de werkgever ook een tankpas geven aan de werknemer. Hiermee kan de werknemer kosteloos tanken op de kosten van de zaak.

Neem je een financial lease zonder je werkgever? Dan zijn er een aantal dingen die je op orde moet krijgen. Zonder je zaken op orde te hebben zal je namelijk geen financial lease kunnen aanvragen.

  1. Zorg ervoor dat je niet BKR geregistreerd staat. Wanneer je schulden hebt zal het niet mogelijk zijn om een financial lease te krijgen. Zorg er daarom voor dat je niet BKR geregistreerd staat.
  2. Toon aan dat je inkomsten hebt. Dit kan met inkomstenbelasting of met salarisstroken en hier wordt naar gevraagd, zodat jij kan aantonen dat je de financial lease kan betalen. Vaak wordt ook een werkgeversverklaring gevraagd, zodat de dealer er zeker van is dat je de financial lease kan blijven betalen.
  3. Misschien het allerbelangrijkste van een financial lease, in Nederland is het niet mogelijk te kopen, leasen of huren zonder rijbewijs. Dit betekent dat je een rijbewijs nodig hebt voor een financial lease.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden