Een van de meest voorkomende ongevallen met de auto is de kop-staartbotsing. Een automobilist wordt dan van achteren aangereden door een andere auto. Het gebeurt vaak dat de voorligger een whiplash overhoudt aan het ongeval.

Bij een kop-staartbotsing is de achteroprijdende partij vaak aansprakelijk voor de schade. Dit geldt ook voor de letselschade door de whiplash.

Whiplash

Een whiplash, of zweepslag in het Nederlands, is een aandoening aan de nek of rug. Het letsel wordt veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis waardoor het hoofd van voor naar achter bewogen wordt. Door de abrupte beweging raken de spieren overbelast. Hierdoor raken de zenuwen in dit gebied ontregeld. De symptomen van een whiplash zijn o.a.:

  • stijve nek
  • hoofdpijn
  • rugpijn
  • vermoeidheid
  • stemmingswisselingen
  • concentratieproblemen

Letselschade bij whiplash

Letselschade bij een whiplash kan aanzienlijk zijn. Een whiplash kan namelijk een flinke impact hebben op uw dagelijks leven. De vermoeidheid, concentratieproblemen en stemmingswisselingen kunnen er namelijk voor zorgen dat u uw werk niet meer kunt uitvoeren. U wordt dan (deels) arbeidsongeschikt door het letsel. Hier komen de medische kosten voor het herstel nog bovenop.

Schadevergoeding

Wanneer een ander aansprakelijk is voor de whiplash, dan heeft u recht op letselschade. Dit kunt u het beste claimen via een ervaren letselschadebureau. Bij een letselschadebureau werken juristen en advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade. Zij inventariseren de schade, bepalen de hoogte van de schadeclaim en dienen deze in bij de schadevergoeding. Een letselschadebureau kan vaak gratis voor u aan de slag.