Rijschool Hiemstra

Wat zijn de stappen die je dient te ondernemen na een auto ongeluk?

Geplaatst op

Ook als je ontzettend goed oplet en voorzichtig rijdt, kun je een auto ongeluk krijgen. Krijg je een ongeluk, dan is het belangrijk om goed te handelen. Ook als de schade minimaal is. In dit artikel lees je wat je moet doen bij een auto ongeluk.

Breng jezelf in veiligheid

Veiligheid gaat boven alles. Voor je ook maar iets anders doet, breng je eerst jezelf in veiligheid. Ook zorg je ervoor dat andere betrokkenen, zoals de andere bestuurder met een beschadigde auto, veilig zijn.

Verzamel bewijs

Zijn er mensen getuige geweest van jouw ongeluk? Noteer dan hun naam en contactgegevens. Zij kunnen later verklaren hoe jouw ongeluk precies gegaan is. Dit is van groot belang voor de verzekering. Ook kun je eventueel foto’s maken van slipsporen, glas en dergelijke. Deze foto’s kun je later naar de verzekering opsturen.

Vul het schadeformulier in

Is er een andere automobilist betrokken bij jouw ongeluk? Dan vul je allebei een schadeformulier in. Lees het formulier van de andere automobilist goed na, want je wil natuurlijk wel dat deze persoon de juiste informatie invult voor de verzekering. Als het schadeformulier klopt, moeten jullie het formulier allebei ondertekenen.

Laat je auto repareren

Is je auto beschadigd? Dan ga je zo snel mogelijk naar de garage om deze schade te laten repareren. Het is niet veilig om rond te rijden met een beschadigde auto. Is de ruit van je auto bijvoorbeeld kapot? Dan ga je naar de garage voor autoruit laten vervangen. Zit er een flinke deuk in je auto, dan laat je deze op de korte termijn repareren. Wat voor schade je ook hebt: je voorkomt erger door snel naar de garage te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden