Rijschool Hiemstra

Wat jouw autokeuze over jou zegt.

Geplaatst op

De autoindustrie bestaat uit auto’s in talloze kleuren, vormen en maten. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat de gedachte achter bepaalde auto’s is. Waarom wordt zoiets gemaakt of een misschien belangrijkere vraag: voor wie wordt zoiets gemaakt? In dit artikel staan we stil bij wat een auto over jou zegt. Misschien wel meer dan je in eerste instantie zou denken.

De cabrio

Heb je echt een cabrio gekocht omdat je de wind in je haren wil voelen of het zonnetje op je huid wil hebbe? Of is het toch meer de manier waarop mensen kijken als je in een cabrio rijdt of dat je de uitstraling van een cabrio meer waardeert? Het kopen van een cabrio is in de kern wellicht een wat onpraktische en onlogische keuze. In de kern koop je namelijk een “mindere versie” van een auto. Ook is het opvallend dat een autoverzekering voor een cabrio vaak duurder is. De auto wordt namelijk frequenter blootgesteld aan schade. Wanneer het dak eraf is, betekent dat dat de auto zwaarder gemaakt te worden om de auto veilig te houden.  Over het algemeen worden cabrio’s gezien als de auto die je koopt omdat je die als kind altijd al had willen hebben en je op een punt bent in je leven dat je een “coole auto” moet rijden.

 

De Duitse merken

Duitse auto’s zijn mooi en zijn goed gemaakt. Duitse auto’s hebben een soort glans waar veel merken niet aan kunnen tippen. Het maakt dan eigenlijk niet meer uit hoe goed de auto’s eigenlijk zijn op basis van hun techniek. Wanneer je een Duitse auto hebt, wordt dit vaak gezien als een moment dat je het hebt gemaakt. Je hebt een carrière en je hebt een doel bereikt. Wat vaak wat minder is, is dat mensen met een Duitse auto eerder geneigd zijn patsergedrag te vertonen. De bestuurder weet wat anderen vinden en denken en daar passen zij hun gedrag op aan wat resulteert in een meer autoritaire houding. Wanneer je een Duitse auto rijdt, word je vaak als arrogant gezien. Dit is misschien niet helemaal eerlijk, maar je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je er mee omgaat.

 

De verantwoorde hatchback

Jeremy Clarkson heeft ooit gezegd “wanneer we allemaal de auto zouden kopen die we nodig hadden i.p.v. de auto die we wilden, dan reden we allemaal dezelfde auto. Waarschijnlijk een Volkswagen Golf. De hatchback heeft vaak alle ruimte die je nodig hebt , ziet er mooi uit en rijdt op alle fronten meer dan prima. Tegenwoordig zijn de gemiddelde hatchbacks wat groter en wat praktischer ingesteld. Wanneer je er één rijdt wordt er vaak gedacht dat je een verantwoordelijke, maar toch stylishe rijden bent. Dit verklaart ook wel waarom ze veel worden verkocht. Toch is enkel de auto niet het enige wat je verantwoordelijk maakt. Een goede autoverzekering zegt ook veel over je. Zoek er één die echt bij je past. Een autoverzekering berekenen kun je meerdere keren doen. Je hoeft niet vast te blijven zitten aan een autoverzekering die het toch niet helemaal voor je is.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden