Rijschool Hiemstra

Verhuizing met ouderen: wat moet ik wel en niet doen?

Geplaatst op

Wij hebben voor jou een lijstje opgesteld met de dingen die je wel en zeker niet moet doen. Als je dit lijstje gebruikt en toepast in de praktijk, kan en gaat een verhuizing met oudere mensen, op de meest soepele manier verlopen. En dat zonder enkele discussies. Veel leesplezier en alvast veel succes gewenst met de verhuizing!

Tip 1: Samen gaat het altijd sneller

Als je binnenkort of over een tijdje betrokken bent bij een verhuizing, is het belangrijk dat er onderling een goede klik bestaat of ontstaat bij de oudere persoon.

Als er een goede klik is, gaat het samenwerken goed en lekker snel. Ook is het handig dat er een extra persoon bij zit want u kunt namelijk een doorslag gevende beslissing maken. Sta niet te lang stil, als de persoon het niet weet. Bij een twijfelgeval, leg je het aan de kant en kom er dan later op terug.

Tip 2: Per deel of kamer opruimen.

Wanneer je gaat beginnen met het opruimen van de woning/appartement of kamer, bekijk het dan per deel of per kamer. Hierbij twee opties beschreven.

  • Start in de kamer waar de minste spullen of troep liggen. Dan is die kamer meteen klaar en hoef je daar niet meer te komen.
  • Of je kunt juist starten waar de kamer bomvol met spullen ligt, want daar doe je juist het langste over.
  • De keuken kun je het beste op het allerlaatste moment doen, omdat je die spullen elke dag wel gebruikt.

Tip 3: Inplannen van meerdere afspraken

Om een verhuizing op een snelle manier te laten verlopen, is het handig om in de seniorenagenda en in je eigen agenda goed te kijken, wanneer jij en de ouder tijd hebben, om de spullen op te ruimen en weg te gooien. Daarom is het handig om meerdere afspraken in te plannen.

Tip 4: Oplopende emoties

In (bijna) alle spullen zit wel iets van een emotionele waarde of persoonlijk verhaal achter. Dus het kan zomaar zijn dat de senior ontroerd wordt door iets, wat bepaalde momenten die weer terugkomen in hun gedachtes of moet denken aan een speciaal persoon. Praat en vraag als het diegene te veel wordt.

Deze tips en het verhuisbedrijf Aaverhuizers.nl zullen jou en de ouder goed op weg helpen, om het verhuizen op een makkelijke en soepele manier te laten verlopen.

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden