Rijschool Hiemstra

Tips voor het kopen van een Prius occasion

Geplaatst op

De Toyota Prius is veruit de meest voorkomende hybride auto op de Nederlandse wegen, wat betekent dat er veel van te koop zijn als tweedehandsauto. Zie hier een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een Prius occasion.

Onbekend met hybride

Heb je nog nooit in een hybride gereden dan is het aan te raden een uitgebreide proefrit te maken. Zo kom je meer over het systeem te weten en kun je goed wennen. Ook heb je met een uitgebreide proefrit de tijd om erachter te komen of er gebreken zijn.

Kies de generatie

Beslist welke generatie je wilt. Je kunt bijvoorbeeld voor het model 2004 – 2009 gaan of voor het 2010 – heden model. Laats genoemde is het meest verkochte model. Deze is van alle moderne snufjes voorzien.

Waar koop je een Prius occasion

Het is belangrijk goed onderzoek te doen naar de plek waar je de Prius occasion wilt kopen. Is de prijs eerlijk? Is de verkoper Eerlijk? Zijn vragen die je goed moet onderzoeken. Kijk dus vooral goed op het internet naar andere dealers en de prijzen daar. Ook kun je kijken naar de online recensies van een bedrijf om te zien of er sprake is van een malafide autohandelaar. Er zijn ook verschillende keurmerken voor Prius verkopers kijk daar dus goed naar.

Neem een specialist mee

De prijs is goed en de verkoper is te vertrouwen. Dus de afspraak staat en je gaat de auto bekijken. Neem hiervoor iemand mee die verstand heeft van auto’s. Zo weet je goed wat je de komende tijd te wachten staat en welke onderdelen eventueel vervangen moeten worden. Ook is het belangrijk goed rond de auto te lopen om waar te nemen of er krasjes en of deukjes aanwezig zijn.

Gerelateerde berichten

Een dagje uit met de auto

Wanneer je in Nederland op vakantie bent wil je ook wel een dagje uit. Vooral met een auto huren Schiphol. Maar welke wegen in Nederland rijden nou...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden