Rijschool Hiemstra

Tips voor beginnende vrachtwagenchauffeurs

Geplaatst op

Als je de onderstaande tips volgt, zal je eerstvolgende rit als vrachtwagenchauffeur een stuk prettiger verlopen. We hebben namelijk een lijst gemaakt met tips voor beginnende vrachtwagenchauffeurs. Ben je een ervaren chauffeur? Lees dan ook deze tips even door en wie weet leer je wat nieuws.

Zorg voor de juiste papieren

Je kunt niet zomaar vrachtwagen worden. Heb je wel de juiste papieren? Ga je als ZZP’er aan de slag en heb je een transportvergunning? Het zijn allemaal vragen die je vooraf op een rijtje moet zetten.

Houd je vrachtwagen schoon

Je bent bijna dagelijks in je vrachtwagen; het wordt je tweede thuis. Maak het daarom een plek waar je trots op kunt zijn en waar het altijd schoon en netjes is. Plan een vast moment in om je vrachtwagen van binnen even schoon. Kleed je vrachtwagen leuk aan zodat je je thuis voelt.

Eet gezond

Eet niet elke dag bij een tankstation. Niet alleen is het eten daar vaak ongezond, het is ook nog eens een stuk duurder dan wanneer je het zelf meeneemt en bereidt. Je kunt tegenwoordig voor weinig geld een cooler en een elektrisch fornuisje kopen, zodat je onderweg zelf je eten kunt maken.

Rijd langzaam op sneeuw, ijs en regen

Het belangrijkste is natuurlijk je eigen veiligheid. Laat tijdsdruk geen oorzaak zijn om harder te rijden dan toegestaan of, in geval van bijvoorbeeld sneeuw, harder te rijden dan verantwoord is. Vergeet dit nooit!

Zoek een leuke hobby

Tijdens je werk zal je ook vaak stilstaan, vooral ’s avonds voordat je gaat slapen. Zorg daarom altijd dat je iets bij je hebt waarmee je je kunt vermaken. Denk aan:

  • Boeken lezen
  • Fotograferen
  • Een boek schrijven
  • Gitaar spelen
  • XBOX of Playstation
  • Podcasts luisteren

Zorg er in ieder geval voor dat het niks met vrachtwagens te maken heeft, anders word je werk al gauw eentonig!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden