Rijschool Hiemstra

Tips om zelf uw auto te verkopen

Geplaatst op

Toe aan een andere auto en wil je je huidige auto verkopen? Dan is het natuurlijk fijn wanneer dit zo snel een soepel mogelijk verloopt. Daarom geven wij je graag een aantal tips om de verkoop van je auto optimaal te maken. Lees snel verder!

 

Uw auto verkopen? Onderhoudt ‘m dan goed.

Zelf wil je ook graag een auto kopen die in goede staat is en goed is onderhouden. Doe dit zelf dan vooral ook. Zorg dat de auto regelmatig een kleine beurt krijgt, en op z’n tijd een grote beurt. Deze onderhoudsbeurten zijn belangrijk om de auto in goede staat te houden en zo zuinig mogelijk te laten rijden. Door zo’n beurt te combineren met een APK spaar je geld uit. Tevens is het voor de koper veel aantrekkelijker om een auto te kopen die recent nog een periodieke keuring heeft gehad. Je weet dan zeker dat er geen ernstige of belangrijke dingen aan de auto mankeren en je vooralsnog een goede auto koopt. Als er ook nog een onderhoudsbeurt is gedaan kom je betrouwbaarder over. Mochten er nog aandachtpuntjes zijn die niet direct verholpen hoeven worden voor de APK, dan weet de koper hier ook meteen van. Hij of zij kan dan zelf kiezen om dit op ten duur op te laten lossen. Voor nog meer betrouwbaarheid hou je de ondershoudsgeschiedenis van de auto bij in het daarvoor bestemde boekje.

 

Zelf onderhoudsbeurten doen

Mocht je nou zelf handig zijn en geen zin hebben om je auto naar een garage te brengen, dan kun je ook het een en ander zelf doen. Het verversen van vloeistoffen is niet heel moeilijk, maar je moet wel goed opletten. Controleer de motorolie altijd wanneer de motor koud is, en check of deze nog op peil is. Bij de koelvloeistof kun je dit aan de buitenkant zien en zo nodig direct bijvullen. Voor ruitenwisservloeistof geldt hetzelfde. Deze punten zijn niet erg lastig. Ook heb je nog de remvloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof. Check vooral het boekje van je auto als je geen idee hebt waar te beginnen. Zijn alle vloeistoffen beneden peil? Dan kan je spreken van achterstallig onderhoudt, en dat is niet zo best.

 

Brandt er een lampje? Laat het checken!

In iedere auto gaat er wel eens een lampje branden waarvan je geen idee hebt wat het betekent. Het hoeft dan ook niet direct ernstig te zijn, al moet je er niet al te lang mee door blijven rijden. Als je je auto wil verkopen is het wel belangrijk dat deze lampjes uit zijn, een koper zal het niet vertrouwen om een auto aan te schaffen met vreemde brandende lampjes. Laat je auto daaro vooral even checken bij de dealer of garage zodat je zeker weet dat er niks aan de hand is en de koper met een gerust hart de auto aan kan schaffen. Laat je ze niet repareren, vermeld het dan vooral in de advertentie of mondeling aan de koper.

 

Zelf je auto verkopen? Verkoop ‘ m aan Wijverkopenuwautowel!

Gewoon zonder poespas van je auto af tegen een goede prijs, dat is Wijverkopenuwautowel.nl. Neem een kijkje op de website of neem direct contact op.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden