Rijschool Hiemstra

Tips om ervoor te zorgen dat jouw rijbewijs niet wordt ingevorderd

Geplaatst op

Natuurlijk wil niemand het meemaken dat zijn of haar rijbewijs ingevorderd wordt. Want je rijbewijs kwijt zijn, betekent dat je niet meer de weg op mag. En zeker als je een beroep hebt waarvoor je een rijbewijs nodig hebt, zoals chauffeur of vertegenwoordiger, is meemaken dat je rijbewijs ingevorderd wordt een drama. Het kan zomaar zijn dat je dan niet alleen je rijbewijs, maar ook je werk verliest! Gelukkig komt het niet snel voor dat je je rijbewijs kwijt raakt. Zeker niet al je je aan onderstaande tips houdt!

De basisregel: heb respect voor je medeweggebruikers

Voorkomen dat je je rijbewijs kwijt raakt begint met een respectvolle houding richting andere weggebruikers. Wees dus een heer, of dame, in het verkeer! Dit klinkt als iets dat voor de hand ligt, maar als mensen autorijden worden ze vaak een stuk egoïstischer dan in het normale dagelijkse leven. Respect tonen voor andere weggebruikers kun je op verscheidene manieren doen. Bijvoorbeeld door niet te bumperkleven en voldoende afstand te houden ten opzicht van andere automobilisten. Maar ook ‘simpele’ handelingen als iemand de ruimte geven bij het invoegen en je richting aangeven als je afslaat, zijn manieren van voorzichtig en verantwoordelijk rijden. ALs je jezelf dit soort handelingen aanleert, wordt het haast onmogelijk dat je rijbewijs ingevorderd gaat worden.

Brits Rijbewijs

De snelheid

Een simpele manieren om invordering van je rijbewijs te voorkomen, is door je gewoon aan de maximumsnelheid te houden. Met name mannen vinden het verleidelijk om zo nu en dan het gas flink diep in te trappen. En dat geldt zeker als ze op een racemotor rijden. Rijd je echter 50 of meer dan 50 kilometer per uur te hard, dan wordt je rijbewijs ingenomen. Train jezelf er daarom in om goed op de verkeersborden te letten en de maximumsnelheid niet te overschrijden.

Alcohol

Rijd je soms wel eens rond, terwijl je net alcohol hebt gedronken? Dat is het domste wat je kunt doen. Als beginnend bestuurder wordt je rijbewijs al bij een ademalcoholgehalte van 350 ugl ingevorderd. Voor overige bestuurders geldt een grens van van 570 ugl.

Gevaarlijk rijgedrag

Een reden om tot invordering van het rijbewijs over te gaan, is ook gevaarlijk rijgedrag. Dit wordt ook wel artikel 5 genoemd. Van gevaarlijk rijgedrag is bijvoorbeeld sprake bij het ernstig in gevaar brengen van andere weggebruikers door rode lichten te negeren, anderen van de weg proberen te duwen en asociaal rijgedrag in zijn algemeenheid. We zeiden al: stel je op als een heer, of dame, in het verkeer, want dan hoef je niet bang te zijn voor een invordering!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden