Rijschool Hiemstra

Tips om een goedkopere autoverzekering te krijgen

Geplaatst op

De autoverzekering hoort bij een van de uitgaven die je echt niet kunt skippen. Het is belangrijk een verzekering af te sluiten, omdat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje zit. Natuurlijk wil je wel een verzekering voor zo weinig mogelijk geld; een lage premie is het doel. We geven je een aantal tips over hoe jij een goedkope autoverzekering kunt afsluiten.

Doe een jaarlijkse tariefcontrole

Als je al geruime tijd bij dezelfde verzekeraar zit, dan is het goed om eens te kijken of er geen goedkopere aanbieders zijn. Uit onderzoek blijkt dat je geld kunt besparen als je van verzekeraar wisselt, mede omdat nieuwe klanten vaak een mooie aanbieding krijgen.

Vergelijken

Er zijn mooie sites waarop je de premies van de verschillende verzekeraars kunt vergelijken. Ook is duidelijk te zien wat deze verzekeringen dekken, zodat je altijd bewust kunt kiezen voor een bepaald pakket. Ook een verzekeringsagent kan je helpen wijs te worden in het woud van verschillende verzekeringspakketen.

Kies voor een erkende verzekeraar

Door te kiezen voor een topverzekeraar met goede recensies, wordt het een stuk gemakkelijker om gerust op reist te gaan. Je weet dan zeker dat het een betrouwbare partij is waarmee je zaken doet. Er bestaan namelijk verzekeraars die een mooi beeld voorspiegelen, maar achteraf blijkt dan vaak dat bepaalde zaken niet uitgekeerd worden of dat de maatschappij daar dan onnodig moeilijk over doet. Google recensies geven je een beeld van de werkwijze van de verzekeraar. Goedkoop is soms duurkoop, ook als het om verzekeringen gaat.

Zorg voor veel schadevrije jaren

Een van de meest beproefde manieren is het behouden van de schadevrije jaren. Zo kan je de verzekeringspremie laag houden. Ook als je een andere verzekering gaat kiezen, neem je gewoon de schadevrije jaren mee. Soms maak je toch wat schade – helaas het is waar – op dat moment moet je je je afvragen of je het wilt claimen bij de verzekering, zeker als het om een klein bedrag gaat. Soms loont het om de schade zelf te betalen, niet te claimen, je schadevrije jaren te laten oplopen en je premie laag te houden.

Conclusie

Teveel betalen is een van de meest vervelende dingen die je kunt hebben, zeker omdat het vaak voortkomt uit een gebrek aan zin om het eens goed uit te zoeken. In deze blog hebben we je een aantal tips gegeven waarmee je eenvoudig kunt zien waar de verzekering goedkoper is en waar je dus geld kunt besparen. Veel succes met het vinden van de ideale autoverzekering.

Gerelateerde berichten

Een dagje uit met de auto

Wanneer je in Nederland op vakantie bent wil je ook wel een dagje uit. Vooral met een auto huren Schiphol. Maar welke wegen in Nederland rijden nou...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden