Rijschool Hiemstra

Scootmobiel mee in de auto

Geplaatst op

Een scootmobiel biedt een grote mate van vrijheid aan mensen die minder goed ter been zijn. Binnen de woonplaats is het een uitkomst! Echter tijdens een dag op stap in een andere stad is het lastiger te regelen, hoe neemt u zo’n scootmobiel mee? Ook op vakantie kan dit een probleem vormen. In deze blog lichten we de verschillende mogelijkheden toe.

Aanpassingen maken aan de auto

Er zijn verschillende keuzes te maken als u de auto wilt laten aanpassen aan het vervoeren van een scootmobiel. Een normale scootmobiel past niet zomaar in elke auto, laat staan dat deze te tillen zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • kofferbaklift
  • scootmobiellift
  • oprijplaat
  • bodemverlaging
  • interieur lift

Echter brengen deze aanpassingen kosten met zich mee en het moet mogelijk zijn in uw auto. Het advies is dan ook om naar een plaatselijke autodealer te gaan en te informeren naar de mogelijkheden. Vraag of het mogelijk is om de verschillende opties te bekijken en test deze ook uit bij de garage. Sommige vergen iets meer fysieke inspannings tijdens het inladen van de scootmobiel dan de andere. Let er op dat de gekozen manier voor u het makkelijkste werkt en ga niet voor de meest voordehandliggende optie. Kies voor comfort.

Opvouwbae scootmobiel

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook steeds meer opvouwbare scootmobielen die u mee kunt nemen. Zo zijn er verschillende gewichtsklasse te koop, bijvoorbeeld een opvouwbare scootmobiel van 24 kilo. Deze systemen zijn speciaal gemaakt om het opvouwen en uitklappen soepel te laten verlopen. Het voordeel van een opvouwbare scootmobiel is dat deze een kleine draaicirkel heeft en dus makkelijk te wenden is binnen kleine ruimten, zoals winkels of vakantiewoningen. Dit is dus ook een goede optie voor op vakantie of dagjes weg.

Verzekering onderweg

Volgens de Nederlandse wet is het verplicht dat elke scootmobiel verzekerd is voor minimaal Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dit geldt dus ook voor eventuele vakantie scootmobielen. Dit is ook een belangrijk aandachtspunt tijdens vakanties.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden