Rijschool Hiemstra

Roldeuren voor garages

Geplaatst op

Een roldeur als garagedeur is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Voorheen werden roldeuren met name gebruikt in self storage gebouwen. De deuren in dergelijke gebouwen zijn echter niet te vergelijken met garage roldeuren. In dit artikel vertellen we je daarom welke soorten roldeuren wel voor garages geschikt zijn.

Hörmann Rollmatic

De Hörmann Rollmatic roldeur is een geïsoleerde deur waarmee je de garage goed af kunt sluiten. Bovendien is dit model elektrisch bedienbaar, zodat het een ideale deur is voor als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken.

Voor wat betreft veiligheid is de Rollmatic van Hörmann ook een prima deur. De deur wordt namelijk direct tot stilstand gebracht als er zich een voorwerp of een persoon tussen het grondoppervlak en het deurblad bevindt. Daarnaast is de motor waarmee de deur geopend kan worden van een optilbeveiliging voorzien, zodat inbrekers de deur niet zomaar omhoog kunnen duwen.

Is je interesse gewekt? Leer dan meer over de Hörmann Rollmatic roldeur.

Polynorm roldeur

De roldeur van polynorm is niet geïsoleerd en bij een beperkt aantal dealers leverbaar. Echter, er zijn bepaalde verkooppunten, zoals bijvoorbeeld de garagedeur specialist, die de deuren van polynorm kan leveren.

Omdat de deuren niet geïsoleerd zijn, is het van belang dat je de garage alleen gebruikt om bijvoorbeeld de auto in te parkeren of de fiets in te stallen. Wil je de garage ook gebruiken om je favoriete hobby te beoefenen of om aan je auto te sleutelen? Dan kun je beter voor Rollmatic deur kiezen. Het is immers niet prettig als je langere tijd in een ruimte zit waar het tochtig en koud is.

Alternatieve oplossingen voor roldeuren

Mocht een roldeur niet de juiste deur voor jou blijken te zijn, dan is het goed om te weten dat er alternatieve deuren zijn die soortgelijke voordelen als roldeuren bieden. We bespreken er twee.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn opgebouwd uit twee deurbladen die tijdens het openen naar buiten toe draaien. Daardoor heb je, net zoals bij een roldeur, de volledige ruimte in de garage tot je beschikking. Het enige aandachtspunt is dat je voor de garage voldoende ruimte vrij moet houden zodat de deurbladen geopend kunnen worden.

Sectionale garagedeuren

Heb je weinig ruimte voor de garage, bijvoorbeeld omdat je geen oprit hebt?  Dan zijn openslaande garagedeuren eigenlijk geen optie. Tijdens het openen zouden de deurbladen immers onbedoeld tegen een voorbijganger kunnen komen. Een sectionale garagedeur is dan een betere optie. Een sectionale garagedeur wordt, net zoals een roldeur, verticaal geopend. Het verschil zit hem in het feit dat de deurpanelen niet recht boven de opening van de garage worden gehangen, maar direct het plafond.

Tip: bezoek een garagedeur specialist

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende soorten garagedeuren en voor jezelf vast te stellen welke soort deur het beste bij je past, raden we je aan om een garagedeur specialist te bezoeken. In de showroom kun je meestal de verschillende soorten deuren bekijken en uitproberen. Op die manier ervaar je al snel welke deur het beste bij jou past en voorkom je een (dure) miskoop.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden