Rijschool Hiemstra

Rijexamen spanning? Rustig blijven is nog nooit zo makkelijk geweest!

Geplaatst op

‘Een beetje spanning is gezond’, zul je vast wel eens te horen hebben gekregen. Maar wat als jouw spanning niet bij die ‘gezonde spanning’ blijft en omslaat richting stress? Dat is ontzettend zonde, want een rijexamen zou voor iedereen een leuke ervaring moeten zijn waar je later met een glimlach aan terug denkt. Speciaal voor jou een aantal tips om rustig te blijven tijdens het afrijden.

Dit doet hij anders nooit!

De gevleugelde woorden van een auto eigenaar wiens auto ineens afslaat. De twijfel slaat dan toe. Het is een tweedehands auto, dus er kan ook gewoon wat aan mankeren. Een tweedehands auto is een goede oplossing om niet te duur een eigen auto te rijden, net als een shortlease auto. In de eerder genoemde uitspraak zit wel een kern van waarheid. Soms gebeuren er dingen die je anders nooit zou doen tijdens het afrijden. Denk niet dat je foutloos moet kunnen autorijden. In het verkeer kun je nooit weten wat er precies gaat gebeuren. Een foutje maken hoeft helemaal niet erg te zijn. Het gaat erom dat als je fouten maakt, je ze zelf veilig op kunt lossen. Vraag het maar eens aan je vrienden of familie. Ging hun rijexamen foutloos? Nee, want dat bestaat niet.

Accepteer je gedachten

Je gedachten bepalen vaak je gedrag. Je hoort jezelf vast wel eens denken ‘oh jee, ik hoop dat het goed gaat’ of ‘wat als ik het niet kan?’. Dit zijn gedachten die niet bepaald geruststellend van aard zijn. Het is belangrijk om je gedachten te accepteren en erbij stil te zijn. Maar laat het niet leidend zijn in je gedrag. Probeer de volgende gedachtes toe te laten ‘ik ga mijn best doen en meer kan ik niet doen?’, ‘waarom zou het me niet lukken?’. Je rijinstructeur denkt dat jij er klaar voor bent, en wie kan het nou het beste inschatten? Je rijinstructeur natuurlijk, het is zijn of haar werk!

Stress over later is ook écht voor later

Natuurlijk is de ideale situatie om gelijk een auto te hebben als je je rijbewijs hebt, maar het is niet verplicht! Een tweedehands auto kopen kan ook voor problemen zorgen. Wat als er iets kapot gaat? Geen stress! Ervaring op doen kan ook prima met de auto van bekenden die je vast wel eens mag lenen. Wil je toch heel graag een eigen auto, dan is short lease misschien iets om je in te verdiepen. Maar eerst, rustig afrijden!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden