Rijschool Hiemstra

Rijbewijs gehaald? Ontdek nu de nieuwste auto’s voor jongeren

Geplaatst op

De spanning en zenuwen. Het is eindelijk voorbij. Je loopt het CBR binnen en krijgt te horen dat je je rijbewijs hebt gehaald. Geweldig! Het mooiste zou nu natuurlijk zijn dat je meteen een eigen auto mag en kan uitzoeken. Dit kan nu heel gemakkelijk door autoverhuur. De grote vraag blijft echter, welke kies je dan? Ontdek hier de hipste auto’s voor jongeren op dit moment.

Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 108

Iedereen kent deze modellen denk ik wel. Ze zijn vrij identiek aan elkaar, maar verschillen toch in prijs. Over het algemeen is de Citroen C1 de goedkoopste van het trio. Dit is iets waar je rekening mee moet houden. Alle drie auto’s zijn zeer zuinig in het benzine verbruik. Dit komt door de 1.0 motor die in de auto’s zit. Bovendien, omdat ze zo klein en compact zijn, is het zeer gemakkelijk op ergens te parkeren. Het worden daarom ook wel de stadsauto’s van het moment genoemd. Dit brengt dan wel weer met zich mee dat de beenruimte in deze modellen niet al te groot is. Mocht je de aanschaf van deze modellen nou toch nog iets te duur vinden, kun je ook kiezen voor een ouder model. Veel jongeren rijden namelijk ook in de Peugeot 107. Dezen zijn iets minder luxe, maar voor de rest zijn deze modellen ook prima.

Seat Mii/VW Up!/Skoda Citigo

Ook deze drie modellen zijn technisch gezien identiek aan elkaar. Het grootste verschil met de bovengenoemde modellen, is dat het hier financieel niet zoveel uit maakt welke je koopt. Wel moet je er rekening mee houden dat je bij de Seat Mii airco erbij moet kopen. Dit kan latere inruilproblemen voorkomen. Welke van de drie modellen je uitzoekt, is dus voornamelijk op persoonlijke smaak gebaseerd. Deze modellen hebben een iets sportievere uitvoering ten opzichte van de bovengenoemde modellen. Daarnaast bevatten de auto’s zeer comfortabele stoelen. Qua beenruimte zit er niet veel verschil met de Toyota Aygo modellen.

Renault Twingo

Dit model heeft dezelfde voordelen als alle andere auto’s tot nu toe: zuinig in verbruik, klein maar fijn en makkelijk te parkeren. Het heeft naar mijn idee wel wat weg van de Fiat 500, maar is iets goedkoper in aanschaffing. De motor zat voorheen bij het oude model voorin, maar is nu naar achteren verplaatst om zo meer binnenruimte te creëren. Bovendien is de nieuwe Renault Twingo best milieubewust. Zo zou de Twingo nooit meer dan 99gram CO2 uitstoten.

Dacia Sandero

Er zijn nu genoeg kleine auto’s besproken. Wil jij meteen een sprong in het diepe wagen en een grotere auto rijden? Dan is de Dacia Sandero een goede keuze. Je hebt lekker veel ruimte bij dit model en hoeft je dus nooit zorgen te maken om ruimte gebrek. Bovendien is deze auto (ondanks zijn grootte) niet erg duur in aanschaf en ook niet in verbruik. De auto heeft veel van dezelfde onderdelen als de Renault Clio. Echter, rijdt de Renault wel iets beter. Ondanks dus extra ruimte, rijdt deze auto dus wel minder verfijnd dan de bovengenoemde auto’s.

Over het algemeen brengt elk model wel voor en nadelen met zich mee. De keuze is aan jou om te bepalen welke auto jou het meest bevalt. Door auto huren kan deze auto dan snel van jou zijn!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden