Rijschool Hiemstra

Rijbewijs gehaald? Denk aan portemonnee en milieu

Geplaatst op

Het behalen van je rijbewijs kan een hele kluif zijn. Naast de praktijklessen moet je ook het theorie-examen afleggen. Het praktijkexamen kan pas na het behalen van het theorie-examen worden afgelegd. Daarvoor moet je namelijk ook de theoretische kennis in de praktijk goed kunnen inzetten. Rijschoolhiemstra helpt je bij alle facetten voor het behalen van je rijbewijs.

Het mooiste is natuurlijk wanneer je mag afrijden en de examinator je de hand schudt en aangeeft dat je bent geslaagd. Voor veel mensen is dit een belangrijke mijlpaal, want je mag nu deelnemen aan het verkeer met de auto. Tijdens de lessen heb je goed geleerd hoe je door moet schakelen. Dit is belangrijk om zuinig te zijn met de auto, maar het verkeer tegelijkertijd achter je niet onnodig te laten ophopen. Verder zal je merken dat het rijden met de auto een prijzige aangelegenheid is. Naast natuurlijk de aanschafkosten voor de auto krijg je te maken met verzekeringen, wegenbelasting en brandstof (benzine of gas). Op deze uitgaven heb je zelf slechts beperkte invloed, maar bij de keuze van de auto kan je wel kiezen voor een energiezuinige auto zodat je veel kan besparen en tegelijkertijd aan het milieu denkt.

Benzine auto’s met een laagenergieverbruik

De onderstaande 3 auto’s zijn door de ANWB uitgeroepen tot meest zuinige benzine auto in hun klasse:

  • Benzine klein: Toyota Yaris Hybrid Aspiration cvt 1.5 hybrid 74 kW

De CO2-uitstoot is 75 gram per km en het praktijkverbruik 1 op 19,3 km. Deze auto is veruit de meeste energiebesparende auto, gevolgd door de Suzuki Celerio Economy 1.0 50kW met een CO2 uitstoot van 84 gram per km en een praktijkverbruik van 1 op 18,1 km.

  • Benzine middelklasse: Toyota Prius Aspiration cvt aut 1.8 hybrid 90 kW

Opnieuw een Toyota Hybride is verkozen tot zuinigste in het middenklasse segment. Met zelfs nog een lagere een uitstoot van 70 gram per km en praktijkverbruik van 20,1 per km

  • Benzine groot: Ford Mondeo HEV Titanium aut 2.0 HEV 130 kW Hybrid

Hier heft de Ford Mondeo gewonnen met een uitstoot van 89 gram per km en een verbruik van 1 op 17,5 per km. Opnieuw wel weer een toyota op de 2e plek die goed scoort: Toyota Prius+ Comfort cvt aut 1.8 hybrid 100 kW met een uitstoot van 95 gram per km en praktijkverbruik van 1 op 16,8 km.

Gas auto’s met een laag energievebruik

De onderstaande 3 auto’s verbruiken de minste energie welke op gas rijden (ter verduidelijking, gas ook aangeduid als CNG is iets anders dan LPG. De actuele gasprijzen en elektriciteitsprijzen wat handig is voor elektrische auto’s kan je vinden op de website van Goedkoopste Energieleverancier)

  1. Seat Mii 1.0 50 kW Ecofuel

De Seat Mii heeft een gemiddeld praktijkverbruik van 1 op 19,1 km en een uitstoot van 79 gram per km. Deze auto is(nieuw) al verkrijgbaar vanaf ongeveer € 12.500

  1. Skoda Citigo 1.0 50 kW CNG Greentech

De Skoda Citigo rijdt eveneens 1 op 19,1 km en heeft ook een uitstoot van 79 gram per km. De nieuwprijs is bovendien vergelijkbaar met de Seat Mii en kunnen elkaars equivalent worden genoemd. Beiden verbruiken heel weinig energie.

  1. Volkswagen Up 1.0 50 kW Ecofuel BM

Deze test is door de ANWB uitgevoerd, dus de twijfels over Volkswagen kunnen hierin worden weggenomen. De verbruiksgegevens zijn hetzelfde als bij de 2 concurrenten op, maar de nieuwprijs ligt doorgaans een paar honderd euro hoger.

 

Helaas waren er nog geen gegevens bekend voor elektrische auto’s. Wanneer de populariteit toeneemt zullen we deze ook toevoegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden