Rijschool Hiemstra

Ook voor starters is een leaseauto mogelijk

Geplaatst op

Veel startende ondernemers vragen zich af of een leaseauto voor hen ook mogelijk is. Het goede nieuws is, dit is zeker mogelijk! Zelfs zonder startkapitaal kan je al in een leaseauto rijden. Dit is extra fijn omdat je met een leaseauto niet in een keer een grote uitgave hoeft te doen, iets wat vaak moeilijk is als je niet in het bezit bent van een startkapitaal. De mogelijkheden voor starters zijn divers, van een bedrijfswagen leasen tot elektrisch leasen, er is van alles mogelijk. Hoe dit werkt lees je in deze blog.

Gratis stockfoto met aantekeningen, apple laptop, balpen

Financiële voordelen

Een leaseauto levert voor startende ondernemers veel voordelen op. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, zonder dat je de aanschafprijs van de auto hoeft te betalen. Hierdoor heb je niet in een keer onverwachts hoge kosten voor de aanschaf of reparatie van de auto. Daarnaast geeft een leaseauto belasting voordeel, het bedrag dat je maandelijks aan rente betaald kun je terugvragen bij de belastingdienst. Daarnaast worden leasecontracten steeds soepeler, dus ook voor een korte periode een auto leasen bevalt bijvoorbeeld onder de mogelijkheden. Zeker in branches waarbij veel risico’s komt kijken is dit voordelen zodat je niet voor een lange periode aan een leasecontract gebonden zit.

Keuze

Met een leasecontract heb je een grote keuze uit diverse auto’s. Daarnaast is het vaak mogelijk om te wisselen zodat de auto die je rijdt voldoet aan de wensen die je op dat moment hebt. Voor starters gelden vaak speciale tarieven, terwijl je toch ruime mogelijkheden hebt.

Occasion lease

Heb je niet per se behoefte aan de nieuwste auto? Kijk dan ook vooral eens voor occasion lease. Dit heeft als voordeel als startende ondernemer dat de kosten vaak een stuk lager liggen dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Een occasion leasen kent vaak een kortere looptijd dan wanneer je een nieuwe auto leaset. De bijtelling van leaseauto’s blijft gelijk, terwijl die van nieuwe auto’s regelmatig oploopt. Al met al kun je dus veel besparen door een tweedehandsauto uit te zoeken. Daar komt bij dat leasebedrijven meer flexibiliteit verlenen als het gaat om een auto die al eens door een ander gebruikt is.

Gerelateerde berichten

5 redenen om deze zomer een cabrio te huren

Tijdens dit prachtige weer is het natuurlijk zalig om rond te rijden met je eigen cabrio. Heb je deze zelf niet in je bezit? Geen probleem: het is...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden