Rijschool Hiemstra

Net geslaagd? 3 tips bij het afsluiten van je autoverzekering

Geplaatst op

Je bent net geslaagd voor je rijexamen en hebt je allereerste auto gekocht. Je kunt niet wachten om met jouw eerste eigen auto deel te nemen aan het verkeer. Voor je met je nieuwe auto de weg op gaat, moet je echter nog wel iets regelen. Je hebt namelijk een autoverzekering nodig. In dit artikel geven we je drie tips voor het afsluiten van je autoverzekering.

Tip 1: kies de juiste dekking

Je kunt een WA autoverzekering afsluiten. Deze dekt enkel de schade die je bij anderen veroorzaakt. Een WA+ autoverzekering dekt ook een deel van de schade aan jouw eigen auto. Een Allrisk autoverzekering dekt de schade die je bij anderen veroorzaakt en vrijwel alle schade aan je eigen voertuig. Bepaal voor jezelf welke dekking jouw autoverzekering nodig heeft.

Tip 2: bepaal je eigen risico

Het eigen risico van een autoverzekering ligt doorgaans tussen de 130 en 150 euro. Je kunt er ook voor kiezen dit bedrag te verhogen, zodat jouw premie lager wordt. Houd er wel rekening mee dat als je schade hebt, je meer van deze schade zelf moet betalen. Dit komt door jouw hogere eigen risico.

Tip 3: vergelijk autoverzekeringen

Het is verstandig om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je niet alleen de beste verzekering voor jouw auto, maar kun je bovendien de premies van diverse autoverzekeringen naast elkaar leggen. Zo vind je de goedkoopste autoverzekering. En dit is de moeite waard, want met de goedkoopste autoverzekering betaal je tientallen euro’s per jaar. Wil jij de beste en de goedkoopste autoverzekering afsluiten? Vergelijk hier de diverse autoverzekeringen en je vindt vanzelf de verzekering die het beste bij jou past en bovendien het goedkoopst is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden