Rijschool Hiemstra

Lenen voor je auto? Let op je telefoonabonnement

Geplaatst op

Wil je straks lenen om een auto te kopen? Let er dan nu al op wat voor telefoonabonnement je afsluit. Door die ‘gratis’ telefoon kun je mogelijk minder lenen.

Je hebt je rijbewijs gehaald, dan wil natuurlijk ook snel een eigen auto. Niet iedereen heeft hier het geld voor. Met een autolening kun je de aanschaf van een auto eenvoudig financieren. Een lening wordt niet voor niets het vaakst voor een auto gesloten.

Misschien ben je al een lening aangegaan. Vanaf 1 mei 2017 worden namelijk alle abonnementen met een telefoon van meer dan € 250,- op afbetaling, behandeld als een lening. Dit betekent dat het telefoonabonnement gemeld wordt bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel BKR. Dit geldt overigens niet voor lopende contracten.

Dit betekent dat voortaan een inkomens- en lastentoets nodig is als je een dergelijk abonnement sluit. Het heeft daarnaast negatieve invloed op hoeveel je kunt lenen, onder andere voor je auto. De ‘telefoonlening’ wordt namelijk gezien als een verplichting, net als rood staan of een credit card.

Deze verplichtingen worden in mindering gebracht op je nieuwe leenbedrag. Zo kan die ‘gratis’ telefoon ervoor zorgen dat een lening voor een auto ver weg is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden