Rijschool Hiemstra

Je scooter verzekerd

Geplaatst op

Een WA-verzekering is verplicht als je in het bezit bent van een scooter, bromfiets of brommer. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en een WA-verzekering is dan ook een Wettelijke-Aansprakelijkheidsverzekering. Een WA-verzekering heb je nodig als je door jouw toedoen schade brengt aan anderen, bijvoorbeeld door een ongeluk tijdens het gebruik van je bromfiets, scooter of brommer. De WA-verzekering vergoedt de schade die anderen hebben opgelopen door jou. Dit betekent niet dat je daarmee ook je eigen schade vergoedt krijgt. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen schade. Wanneer je brommer, bromfiets of scooter gestolen wordt, ben je niet WA-verzekerd. Als je wel verzekerd wilt zijn in het geval je brommer, bromfiets of scooter gestolen wordt, dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Je kan zelf besluiten of het de moeite waard is om dit te doen. Het kan zeker verstandig zijn om er een af te sluiten.

WA-verzekering plus aanvullende verzekering
Een WA-verzekering is verplicht voor alle voertuigen die je gebruikt. Dit is omdat te allen tijde de schade die je eventueel zou aanrichten bij anderen, vergoed moet kunnen worden. Als je scooter net nieuw is en je deze bijna elke dag gebruikt, dan kan het zeker de moeite waard zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wanneer je de scooter nauwelijks gebruikt en deze al erg oud is, dan kan je er over nadenken of het zich loont achter een aanvullende verzekering aan te gaan. Bij schade die je zelf per ongeluk aanricht kan een aanvullende verzekering gunstig zijn, de kosten voor eventuele reparaties worden dan vergoed. In het geval je scooter, brommer of bromfiets wordt gestolen, dan ontvang je een vergoeding, mits je een goedgekeurd slot hebt gebruikt om de scooter mee op slot te zetten. Ook kan je een medeopzittende verzekeren voor letsel of schade. Je kunt op verschillende manieren je scooter of brommer verzekeren voor diefstal, inbraak, brand, storm, aanrijding en vandalisme middels aanvullende verzekeringen.

Wel of geen vergoeding?
Je ontvangt niet altijd een vergoeding. Bijvoorbeeld als je schade oploopt met je scooter als je onder invloed van alcohol bent, dan krijg je geen geval een vergoeding. Ook wanneer de scooter niet in goede staat is en nauwelijks is onderhouden, heb je geen recht op een vergoeding. Bij de scooter, brommer en bromfiets verzekeringen verschilt het eigen risico per verzekeraar, check dit dus altijd goed van tevoren.

 

Bron: https://www.vergelijkscooterverzekering.nl/scooterverzekering-vergelijken

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden