Rijschool Hiemstra

Je motorrijbewijs halen? Check deze tips!

Geplaatst op

Ben je van plan om je motorrijbewijs te gaan halen, maar wil je niet onnodig veel geld uitgeven? Check dan de tips die we in dit blog met je delen. 

Start op tijd met oefenen voor je theorie-examen

Zonder theorie-examen kun je niet beginnen aan het praktijkexamen. Daarom is het belangrijk om op tijd te starten met oefenen voor je theorie en het examen op tijd in te plannen. De wachttijden kunnen tegenwoordig zomaar een paar weken bedragen waardoor het zonde zou zijn als je door je theorie-examen moet wachten met het afrijden.

Het oefenen van je theorie is overigens ook goed om het motorrijden in de praktijk sneller onder de knie te krijgen. Je hoeft immers minder na te denken over de verkeersregels waardoor je meer kunt focussen op de bediening van de motor.

Check het slagingspercentage van motorrijscholen

Hoewel slagingspercentages slechts een gemiddelde weergeven van alle leerlingen, is het toch een houvast om te beoordelen of een motorrijschool relatief goed lesgeeft en hun leerlingen pas laat afrijden op het moment dat ze er klaar voor zijn. Check daarom altijd de slagingspercentages van de motorrijschool waar je overweegt om te gaan lessen.

Plan een proefles motorrijden in

Uiteindelijk kun je online nog zoveel research doen naar motorrijscholen, maar de beste manier om te ervaren of een motorrijschool bij je past is door een proefles af te nemen. Een proeflessen voor motorrijden is bij de meeste rijscholen niet gratis. 

Maar laat je daardoor niet weerhouden om een proefles te volgen. Je kunt namelijk veel geld kwijt zijn als je er later achterkomt dat de motorrijschool niet aan je verwachtingen voldoet en je moet switchen.

Neem een lespakket af i.p.v. losse motorrijlessen

Het is vaak goedkoper om een lespakket af te nemen in plaats van losse motorrijlessen. Het enige risico dat je neemt is dat je van tevoren niet weet of je alle lessen die je afneemt daadwerkelijk nodig hebt.

Dat is nog een reden om een proefles te volgen. Op basis van de proefles kan een rijinstructeur namelijk inschatten welk pakket het beste bij jou past.

Beperk het aantal dagen tussen de motorrijlessen

Over het algemeen leren mensen sneller als ze iets regelmatig doen. Daarom is het belangrijk om de motorrijlessen kort achter elkaar te volgen. Op die manier leer je sneller motorrijden en heb je dus minder lessen nodig om je motorrijbewijs te kunnen halen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden