Rijschool Hiemstra

Hoe herken je een kapotte versnellingsbak?

Geplaatst op

Het kan erg vervelend zijn om een kapotte versnellingsbak te hebben. Twijfel je of er sprake is van een kapotte versnellingsbak of weet je zeker dat deze kapot is? Rijd er dan niet mee door en laat je auto zo spoedig mogelijk controleren. Wanneer je verder rijdt met een kapotte versnellingsbak dan kan dit veel schade aanrichten en de reparatiekosten flink omhoog brengen. Een kapotte versnellingsbak is te herkennen aan:

  • Slecht, niet meer soepel en met moeite schakelen
  • Lawaai en bijgeluiden als kraken, gerammel of geratel
  • Uit de versnelling schieten

 

Slecht, niet meer soepel en met moeite schakelen

Wanneer de versnellingsbak niet meer soepel schakelt of versnellingen niet meer goed gepakt worden, dan wijst dit er mogelijk op dat de versnellingsbak kapot is. Het slechte schakelen kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken zijn een versleten koppeling, gebroken of versleten synchromeshringen of het gebruik van een verkeerde oliesoort.

 

Lawaai en bijgeluiden als kraken, gerammel of geratel

Bij gekraak, gerammel, geratel of ander lawaai kan er sprake zijn van een kapotte versnellingsbak. We adviseren het dan ook om bij dit soort lawaai niet meer verder te rijden en je auto zo snel mogelijk te laten controleren. Het lawaai kan veroorzaakt worden door slijtage van de lagers of tandwielen, gebroken of versleten synchromeshringen of het gebruik van te weinig of verkeerde olie. Hoor je een ongewoon geluid vanuit de versnellingsbak? Neem geen risico en laat je versnellingsbak direct controleren door specialisten.

 

Uit de versnelling schieten

De afstandsringen die zich tussen de tandwielen verbinden kunnen ook versleten zijn. Door deze slijtage ontstaat er zijdelingse speling die voor het uit de versnelling springen kunnen zorgen. Heb je hier last van? Neem dan direct contact op met een specialist op het gebied van versnellingsbakken.

 

Ganzeboom: specialist in versnellingsbak revisie

Ganzeboom Transmissies is al sinds 1968  gespecialiseerd in versnellingsbak revisie van zowel handgeschakelde als automaat versnellingsbakken. Tijdens het reviseren van de versnellingsbak lopen de specialisten van dit bedrijf de versnellingsbak volledig na en nemen zij alle onderdelen nauwkeurig door op slijtage, schade en de werking. Herken je bij je eigen versnellingsbak een van de bovenstaande symptomen? Maak dan direct een afspraak om je versnellingsbak na te laten kijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden