Rijschool Hiemstra

Garagedeur vervangen? Belangrijke zaken om over na te denken

Geplaatst op

Heeft je garagedeur zijn beste tijd gehad en is hij aan vervanging toe? Voordat je direct een nieuwe garagedeur gaat kopen is het belangrijk om even over een aantal zaken na te denken. Welke zaken dat zijn? Dat vertellen we je in dit artikel.

Past de huidige garagedeur bij het dagelijkse gebruik?

Door de jaren heen kan het zijn dat je de garage op een andere manier bent gaan gebruiken of dat je de wens hebt om dat doen. Als je bijvoorbeeld veel thuis bent gaan werken kan het zijn dat je de garage wilt ombouwen tot een kantoor. Of misschien heb je wel een nieuwe hobby gevonden en sleutel je tegenwoordig vaak aan je auto in de garage.

En zo zijn er nog vele situaties denkbaar waarin het gebruik van de garage anders is dan toen je de vorige garagedeur kocht. Het is daarom belangrijk als je de garagedeur gaat vervangen om even stil te staan of je misschien een andere soort garagedeur moet kopen die beter past bij het gebruik van de garage. Zo wordt het vervangen van de garagedeur meer dan alleen een uitgave en vergroot je het woonplezier er ook mee.

Is de uitstraling nog naar je zin?

Naast het gebruik van de garage is de uitstraling van de garagedeur een belangrijk aspect als je de garagedeur gaat vervangen. Kijk even of de uitstraling en de kleuren aan de buitenkant van je woning nog aansluiten op die van de garagedeur.

Wellicht heb je de kozijnen in de afgelopen jaren een andere kleur geven, waardoor een andere kleur deurblad beter past dan de kleur van je huidige garagedeur.

Naast de kleur kun je ook nadenken over het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt. In principe heb je keuze uit houten en aluminium garagedeuren. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen charmes. Hout heeft een natuurlijke uitstraling en aluminium geeft je garagedeur een strakke look.

Is de garage vaak koud en tochtig?

Als je op dit moment de garage vaak koud en tochtig vindt, is het belangrijk dat de nieuwe garagedeur goed geïsoleerd is. Tegenwoordig zijn de meeste soorten garagedeuren geïsoleerd verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een garage roldeuren, openslaande garagedeuren, sectionale garagedeuren en kanteldeuren. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in geïsoleerde variant.

Wat zijn je wensen met betrekking tot de bediening?

Voor wat betreft de bediening geldt dat de meeste garagedeuren tegenwoordig standaard elektrisch bedienbaar worden aangeboden. Maar je er kunt natuurlijk ook voor kiezen om voor een model te gaan dat je nog met de hand kunt bedienen. Elektrische bediening is met name handig als je de garagedeur dagelijks gebruikt, op leeftijd bent of als je de garage als parkeerplaats gebruikt.

Vergeet niet dat het bij de meeste deuren mogelijk is om ze achteraf nog elektrisch bedienbaar te maken. Informeer hiernaar voordat je een garagedeur koopt, zodat je achteraf niet voor teleurstellingen komt te staan.

Is je voordeur ook aan vervanging toe?

Soms komt het voor dat de garagedeur en de voordeur ongeveer op hetzelfde moment aan vervanging toe zijn. In dat geval is het goed om te weten dat het merk Hörmann stijlvolle aluminium buitendeuren op de markt heeft gebracht die passen bij hun garagedeuren. Het is dus zeker de moeite waard om het aanbod te bekijken als je de garagedeur en de voordeur tegelijkertijd wilt gaan vervangen.

Ok, dat waren onze tips al weer. Succes met het kiezen!

Gerelateerde berichten

Een dagje uit met de auto

Wanneer je in Nederland op vakantie bent wil je ook wel een dagje uit. Vooral met een auto huren Schiphol. Maar welke wegen in Nederland rijden nou...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden