Rijschool Hiemstra

Elektronische sloten zorgen voor een betere beveiliging

Geplaatst op

Elektronica en beveiliging zijn dingen waar de meesten van ons niet meer zonder kunnen. Samen creëren ze dingen waar we niet meer zonder kunnen leven namelijk elektronische sloten.

 

Deze sloten bieden een beveiligingsniveau dat normale sloten niet bieden en het is onmogelijk om ze open te kunnen breken. Hun geavanceerde technologie zorgt ervoor dat ze eenvoudig in het gebruik zijn en de beste beveiliging bieden. De meeste van deze moderne sloten hebben de traditionele sleutel zelfs overbodig gemaakt, waardoor het probleem van sleutels die worden bijgemaakt zonder het weten van de eigenaar is weggenomen.

 

Verschillende soorten elektronische sloten

 

Afhankelijk van het soort elektronische slot dat je hebt, heb je de mogelijk om een code/wachtwoord, een beveiligingstoken (zoals een speciale kaart of een afstandsbediening) of gewoon jezelf te gebruiken om toegang tot een ruimte of pand te kunnen krijgen.

 

Van de drie manieren is de eerste misschien wel de meest populaire. Deze elektronische sloten gebruiken cijfers, letters of andere tekens om het slot te ontgrendelen. Er moet een reeks van specifieke tekens in een specifieke volgorde worden ingevoerd en pas dan zal het slot worden geopend. Hierdoor kan worden voorkomen dat iedereen die niet bekend is met de code/het wachtwoord een slot kan openen.

 

Het tweede soort elektronische slot wordt ook veel gebruikt omdat het lockpicking of het dupliceren van sleutels onmogelijk maakt. Deze elektronische sloten vereisen beveiligingstokens zoals magnetische kaarten, afstandsbedieningen of gecodeerde sleutels (die niet zo gemakkelijk kunnen worden gedupliceerd als gewone sleutels) om het slot te openen. Een opmerkelijk voordeel van het hebben van deze sloten is het feit dat de kaarten en de afstandsbedieningen niet kunnen worden bijgemaakt en alleen de leverancier van de sloten of een gespecialiseerde slotenmaker het slot nog zou kunnen openen.

 

Vanwege het niveau van verfijning en de kosten is het derde soort elektronische slot minder populair dan de andere twee. Het is echter misschien wel het meest veilige slot omdat het biometrie als sleutel gebruikt. Dat betekent dat de eigenaren van deze biometrische apparaten niets anders nodig hebben dan hun ogen, vingers of stemmen om toegang tot een ruimte of een pand te kunnen krijgen.

 

Dit is niet alleen handiger (je hoeft geen code te onthouden of iets mee te nemen), het is ook veel veiliger, omdat criminelen geen toegangscode/wachtwoord kunnen samenstellen of een kaart of sleutel kunnen dupliceren. Elektronische sloten die onder de categorie biometrische beveiliging vallen zorgen dus voor de beste beveiliging.

 

Elektronische beveiliging online

 

Je kunt heel gemakkelijk profiteren van elektronische beveiliging. Voer eenvoudig een online zoekopdracht uit naar slotenmakers of beveiligingsbedrijven die deze elektronische sloten aanbieden en laat ze dan in je woonplaats of bij je bedrijf leveren en installeren.

 

Voor meer informatie over Elektronische sloten – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden