Rijschool Hiemstra

De opkomst van automatisch rijden

Geplaatst op

Rijd jij het liefst in een automaat? Dan ben jij zeker niet de enige. De afgelopen jaren zijn is het aantal liefhebbers van auto’s met automatische transmissies, in de volksmond ook wel “automaten” genoemd, in Nederland flink toegenomen. Zo gek is dat nog niet, want door de moderne technieken verdwijnen de stigma’s als sneeuw voor de zon. Dat blijkt ook uit de rapportcijfers van BOVAG, waarin aangetoond wordt dat de aanschaf van ‘automaten’ sinds 2006 maar liefst is verdubbeld. Lees onderstaand de voordelen van het rijden van auto’s met een automatische versnellingsbak en bepaal zelf of jij “over” bent.

 

Een ontspannen rit is veel waard

Voorheen waren argumenten om voor schakelauto’s te kiezen nog de optreksnelheid en het verbruik van de brandstof. Deze argumenten zijn echter door de moderne technieken ingehaald. Het rijden van een automaat wordt tegenwoordig eerder als ‘ontspannen’ gezien. Ben jij eigenaar of werknemer voor een bedrijf en leg jij voor werk veel kilometers af? Dan kan een automaat zeker bijdragen aan een ontspannen rit, zeker tijdens filerijden. Bekijk ook eens de mogelijkheden voor het zakelijk leasen van een auto met automatische transmissie. Ook goed om te weten: naast een betere ervaring verschilt het verbruik van brandstof van een automaat nauwelijks van een schakelauto.

 

Het afnemende prijsverschil

Over het algemeen geldt: productie op grote schaal leidt tot lagere prijzen. In de tijden dat auto’s met automatische transmissies nog niet zo gangbaar waren in Nederland, waren de prijsverschillen tussen auto’s met schakel- en automatische versnelbak groter. Door de toenemende populariteit van automaten in de laatste jaren wordt het verschil tussen deze twee steeds kleiner. Daarnaast speelt de opkomst van Private Lease een rol. Veel Nederlanders kiezen er de laatste jaren voor om een auto te leasen. Dankzij het uitgebreide aanbod kan je net zo goed kiezen voor een auto met een automatische versnelbak.

 

Hand in hand met de opkomst van elektrisch rijden

Een aantal jaar geleden waren er slechts enkele fabrikanten van elektrische auto’s en waren de prijzen over het algemeen stukken hoger dan benzine en diesel auto’s. Inmiddels is de opkomst van elektrische auto’s in volle gang. Daarnaast biedt bijna elke grote autofabrikant ook elektrische auto’s aan. Wat dacht je van Honda, Kia, Nissan en Volkswagen? Deze snelle opkomst heeft er tevens toe geleid dat ook het automatisch rijden veel populairder en gebruikelijker is geworden. Zowel hybride als compleet elektrische auto’s zijn namelijk standaard uitgevoerd met automatische versnelbak. Aangezien Nederland voorop loopt op het gebied van elektrisch rijden, is het niet zo gek dat het aantal auto’s met automatische transmissie ook is gestegen.

 

Kortom, auto’s met automatische transmissies zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dat is wel te begrijpen want de voordelen maken het wel erg aantrekkelijk. Rijd jij nog geen automaat maar ben jij wel benieuwd of het iets voor jou is? Ga dan eens langs bij een autodealer en test het zelf tijdens een proefrit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden