Rijschool Hiemstra

Cartuning door middel van schokdempers

Geplaatst op

Wellicht hebt je wel eens gehoord van car tuning. Car tuning houdt in dat men aanpassingen aanbrengt aan de auto na aankoop om deze beter te doen laten presteren. Niet te verwarren met carstyling, dit draait meer om het uiterlijk van de auto in kwestie. In dit artikel delen we wat praktische tips omtrent een van de meest voorkomende cartuning modificaties namelijk een schokdemper vervanging.

Schokdempers hebben een grote impact op het rijcomfort en wegligging. Voor mijn meest recente modificatie echter heb ik speciale sport schokdempers laten installeren. Met dit soort schokdempers krijg je meer een race  auto als het ware. Praktisch betekent dit o.a. dat je een directere response op het stuur krijgt. Tevens beduidend minder overhellen.

Aanbevolen: extremecarstyling.nl/remus

Enfin, er zijn meerdere opties op de markt wanneer het aankomt op schokdempers. Erg bekend zijn met name de schokdempers van Bilstein, een Duits merk. Zij produceren schokdempers van wereldklasse, zeg maar de Porsche onder de schokdempers. Indien je op zoek bent naar sportieve schokdempers, dan is met name model B6 aan te bevelen (zie webpagina). Het moet echter gezegd worden dat Bilstein schokdempers vanwege de klasse en kwaliteit ook wat duurder zijn dan de gemiddelde schokdemper. Ons inziens het helemaal waard.

Maar voor beginnende cartuners met minder budget, zou het, ook het overwegen waard zijn het Nederlandse merk Koni. Die hebben zeer kwalitatieve schokdempers die gebruikt worden over de hele wereld. De sportieve schokdemper van Koni is makkelijk te herkennen aan de naam ‘SPORT’.

Tip: extremecarstyling.nl/wagner-tuning

Met een nieuwe set schokdempers zal je direct merken een andere rijervaring. Het is bijna alsof je in een andere auto zit. Ben je niet tevreden met hoe de auto rijdt of de performance? Voordat je direct al een nieuwe auto koopt, kun je wellicht beter eerst eens proberen de schokdempers te vervangen. Biedt dit geen soelaas dan kun je altijd nog een nieuwe auto overwegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden