Rijschool Hiemstra

Autoruitschade voorkomen: zo doe je dat

Geplaatst op

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Autoruitschade kan dan ook zomaar ontstaan, zonder dat je het eigenlijk door hebt. Autoschade willen we natuurlijk allemaal voorkomen, maar hoe doe je dit eigenlijk? Met een aantal simpele tips kun je de kans op autoruitschade al verkleinen. Wij vertellen je in dit artikel alles over autoruitschade en wat jij kunt doen om de kans op een sterretje in je ruit te verkleinen.

Op de weg

Je rijdt op de snelweg achter een vrachtwagen en opeens spat er een steentje op je voorruit. Er zit opeens een flinke barst in de ruit. Komt dit je herkenbaar voor? Vrachtwagens kunnen er nog wel eens voor zorgen dat er steentjes heen en weer spatten. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende afstand houdt, zo kunnen deze steentjes jouw auto niet bereiken.

 

Ook bij wegwerkzaamheden kunnen er steentjes of ander vuil op de weg liggen. Pas daarom je snelheid aan als je ziet dat er mensen met de weg bezig zijn. Wijk ook altijd uit van de berm, hier kan ook veel vuil liggen.

 

Temperatuur als boosdoener

Een sterretje in de voorruit kan niet alleen worden veroorzaakt door het rijden achter een vrachtwagen of door wegwerkzaamheden, ook temperatuur is een echte boosdoener. Door schommelingen in de temperatuur kunnen autoruiten onder spanning komen te staan en hierdoor kunnen deze gaan barsten. In maart komen dan ook de meeste autoruitschades voor. In deze tijd van het jaar komen namelijk veel warme middagen voor, maar `s nachts kan de temperatuur weer onder de 0 zakken.

 

Wat te doen bij schade?

Is het kwaad al geschied? Heb je een sterretje of een barst in je voorruit? Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk naar de garage gaat als je een barst in de voorruit ontdekt. Een sterretje kan namelijk nog wel gerepareerd worden, maar bij een grote barst zal je vooruit toch echt vervangen moeten worden. Wist je dat een sterretje in een paar minuten al kan uitgroeien tot een grote barst? Wees voorzichtig met de airconditioning en zoek het dichtstbijzijnde schadeherstelbedrijf op.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden