Rijschool Hiemstra

Alles over een het werk van een magazijnmedewerker

Geplaatst op

Wanneer je een magazijnmedewerker wilt worden is het goed om te weten wat dit nou eigenlijk inhoudt. Daarom hebben we in deze blog beschreven wat een magazijn medewerker zoal doet. Ook hebben we beschreven wat een magazijnmedewerker eigenlijk is.

Wat is een magazijnmedewerker?

Een magazijnmedewerker is vergelijkbaar met een logistiek medewerker. Het verschil is dat je je niet met de logisch niet bezig houdt. Magazijnmedewerkers kunnen werken in grote winkels, bij een groot industrieel bedrijf of een distributiecentrum. Vaak werken ze in een team en in ploegendiensten. De werktijden kunnen verschillen. Het is ook handig als je als magazijn ervaring hebt met het rijden van een heftruck. Voordat je mag rijden met een heftruck moet je een heftruck opleiding doen en je heftruckcertificaat halen.

Wat doet een magazijnmedewerker?

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het magazijn. Taken die zijn, bijvoorbeeld het aannemen en controleren van goederen, werken met speciale goederen, zoals giftige producten. Verder moet je controleren of de bestelling klopt en deze invoeren op een bepaald systeem. Ook worden de goederen opgeslagen, waarbij de medewerkers natuurlijk in het systeem zetten waar alles staat. Magazijnmedewerkers verzamelen goederen, maken orders en pakken deze veilig in. Vervolgens worden de producten met een heftruck in de vrachtwagen geladen. Ook dit wordt geregistreerd. De goederen kunnen verschillen van voedsel, kleren tot pakketjes. 

Conclusie

De baan van magazijn medewerker komt met de nodige verantwoordelijkheid en kent diverse taken. Het is belangrijk dat deze zorgvuldig uitgevoerd worden zodat het logistieke proces blijft draaien. Leveringen kunnen gaan om duizenden euro’s en je wilt als ondernemers natuurlijk dat je klanten stuk voor stuk tevreden zijn. Dus moet alles op rolletjes blijven draaien. Een medewerker met een heftruck opleiding is bevoegd om te werken in het magazijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden