Rijschool Hiemstra

Je auto laten uitlijnen, waar is dat goed voor?

Geplaatst op

Voor je auto wil je natuurlijk het beste. Je wilt dat de auto zo lang mogelijk meegaat en dat je altijd veilig en vertrouwd de weg op kan. Sluit daarom aan bij een betrouwbare en ervaren garage. De vakkundige professionals die daar werken weten als geen ander wat het beste is voor jouw auto. Van het wisselen van winterbanden tot airco onderhoud. Van de APK check tot de winter check. Van reparatie tot onderhoud. Bij een ervaren garage kun je ook je auto laten uitlijnen. Maar wat is dit eigenlijk en waar is dat precies goed voor? In dit blog kom je alles te weten over auto uitlijnen.

Wat is auto uitlijnen?

Om jouw auto koersvast te laten rijden, is het belangrijk om je auto te laten uitlijnen. Laat je dit bij een garage doen, dan worden de ophangingsdelen op een correcte manier afgesteld. Hierdoor staan de wielen evenwijdig van elkaar en exact recht ten opzichte van het wegdek. Wanneer dit correct is uitgevoerd, kun je weer veilig de weg op.

Voordelen van auto uitlijnen

Nu je weet wat auto uitlijnen inhoudt, ben je zeker ook benieuwd waarom je dit zou laten doen en wat precies de voordelen hiervan zijn. Je auto uitlijnen heeft een aantal voordelen, dit zijn ze:

  •         Betere wegligging
  •         Lager brandstofgebruik
  •         Minder slijtage van de banden
  •         Betere stuurcontrole

Laat je je auto niet op tijd uitlijnen of wordt dit niet juist gedaan, dan kan dit veel extra kosten met zich meenemen. Bovendien is dit ook erg onveilig wanneer je de weg opgaat. Doe je dit op tijd, dan bespaar je veel kosten.

Wanneer auto uitlijnen?

Nu je de voordelen van het uitlijnen weet, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wanneer je je auto moet laten uitlijnen. De meeste mensen laten hun auto één keer in de twee jaar uitlijnen bij een garage. Je kunt ook de richtlijn van 20.000 kilometer aanhouden. Daarna is het tijd om dit opnieuw te laten controleren. Daarnaast zijn er ook een aantal andere redenen wanneer het het tijd is om je auto te laten uitlijnen bij een garage. Dit zijn ze:

  •         Wanneer het sturen te licht of te zwaar gaat
  •         Wanneer je teveel brandstof gebruikt
  •         Wanneer de auto scheef trekt
  •         Wanneer je een aanrijding hebt gehad
  •         Wanneer je te hard over een drempel bent gereden
  •         Wanneer je tegen een stoeprand bent aangereden
  •         Wanneer de banden onregelmatig of veel slijten

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden