Rijschool Hiemstra

5 zaken waar je over na moet denken bij het uitkiezen van je autoverzekering

Geplaatst op

Om in Nederland de openbare weg op te mogen gaan, is het noodzakelijk om een autoverzekering af te sluiten. Zo ben je goed beschermd tegen de mogelijke kosten van een ongeluk, die je (zonder opzet) veroorzaakt. In dit artikel zetten we vijf zaken voor je op een rij, waar je rekening mee dient te houden bij het uitkiezen van een autoverzekering.

 

#1: verschillende soorten autoverzekeringen

Wanneer je zoekt naar een autoverzekeringen, kom je verschillende mogelijkheden tegen. Denk aan het verschil tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allriskverzekering. Het is onder meer afhankelijk van het aantal kilometers wat je rijdt, de waarde van je auto en je financiële situatie, welk type autoverzekering het beste bij je past. Klik hier om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

 

#2: aantal opgebouwde schadevrije jaren

Wist je dat schadevrije jaren voor een korting op de premie van je autoverzekering kunnen zorgen? Het is daarom belangrijk om te kijken hoeveel treden in dit systeem je terug zou vallen bij het indienen van een schadeclaim. Dit kan per verzekeraar verschillen!

 

#3: mogelijke vergoeding bij total-loss verklaarde auto

Mocht je auto total-loss verklaard worden, dan kom je bij een allriskverzekering vaak in aanmerking voor een schadevergoeding. Het is belangrijk om vooraf uit te zoeken of hierbij naar de nieuw- of dagwaarde van een auto gekeken wordt.

 

#4: kijk ook naar aanvullende verzekeringen

Naast een autoverzekering bieden veel verzekeraars een inzittendenverzekering aan. Dit betekent dat ook schade aan inzittenden vergoed wordt. Het gaat hierbij vaak om lichamelijke of mentale schade.

 

#5: dekking bij schade in het buitenland

Tot slot is het verstandig om naar de dekking voor schade in het buitenland te kijken. Deze dekking kan per verzekeraar verschillen en is bijzonder belangrijk, als je regelmatig in het buitenland zit voor je werk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden