Rijschool Hiemstra

3 tips voor als je op pad gaat met de scooter

Geplaatst op

Er zijn verschillende vervoersmiddelen die je kunt pakken als je ergens heen wilt. Een vervoersmiddel waarbij je geen rekening hoeft te houden met vertrek- en aankomst tijden en waar je geen 18 voor hoeft te zijn, maar wel sneller gaat dan lopen is op pad gaan met de scooter! Uiteraard moet je dan wel je scooterrijbewijs hebben gehaald. Heb je die nog niet? Haal dan je scooter rijbewijs in Rotterdam met goede praktijk en theorielessen. Heb je je rijbewijs en een scooter ter beschikking? Dan kan je op pad. Lees verder voor een aantal tips voor en tijdens het rijden op de scooter. 

Check je scooter voor vertrek

Je zit niet te wachten op pech op de weg. Soms is dit helaas niet te voorkomen, maar je kunt een aantal dingen zeker op tijd spotten. Check daarom altijd even je remmen en de lichten van je scooter voordat je weggaat. Let ook bij het wegrijden op het verkeer en de situatie om je heen! 

Blijf opletten!

Ook al rijd je bijvoorbeeld elke dag dezelfde route en voelt het bijna als een routine. Let altijd op de situatie op de weg, het weer en andere weggebruikers. Elke dag en elke rit is anders. Er zou maar net een olieplas op de weg liggen of iets anders zijn, waardoor de weg of de situatie anders is dan je ‘gewend’ bent. Als je dan niet goed oplet gebeuren er nare en vaak erge, voorkombare ongelukken. 

Haal stap voor stap in

Ja op een scooter ga je harder dan de meeste mensen op de fiets, maar haal fietsers 1 voor 1 in. Het is erg verleidelijk om een stroom aan fietsers in een keer in te willen halen, maar je weet nooit of er opeens een tegenligger aankomt of dat een van de fietsers misschien een onvoorspelbare manoeuvre maken. 

Gerelateerde berichten

Een dagje uit met de auto

Wanneer je in Nederland op vakantie bent wil je ook wel een dagje uit. Vooral met een auto huren Schiphol. Maar welke wegen in Nederland rijden nou...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden