Rijschool Hiemstra

3 rijtips van een ervaren chauffeur

Geplaatst op

Iedereen met een rijbewijs is ervan overtuigd dat hij of zij goed kan rijden. In de praktijk zien we echter veel ongelukken en aanrijdingen die eenvoudig voorkomen zouden kunnen worden. In dit blog geeft een ervaren chauffeur tips hoe je je veilig door het verkeer kan bewegen.

Tip 1: rustig optrekken creëert overzicht

Veel mensen willen, zodra het stoplicht op groen springt, direct zo snel mogelijk wegrijden. Het wordt echter lastiger om goed de situatie om je heen te kunnen inschatten wanneer je met hoge snelheid wegrijdt, vooral wanneer je op een kruising rijdt waar verkeer van meerdere kanten kan komen. Neem de tijd om de auto op te laten trekken: dit is beter voor de auto en voor je eigen overzicht.

Tip 2: rij niet harder dan de geldende snelheidslimiet

Op brede wegen is het verleidelijk om harder te gaan rijden dan is aangegeven. Doe dit echter niet. Hoe harder je rijdt, hoe groter de lengte van je remweg wordt. Ook heb je minder overzicht van de omgeving als je hard rijdt. Mocht je bij een ongeluk betrokken raken, dan is de kans op grote schade ook groter wanneer je (te) hard rijdt.

Tip 3: Houd voldoende afstand van het verkeer dat voor je rijdt.

Dicht op je voorligger rijden heeft totaal geen nut: het brengt je niet sneller naar je eindbestemming en je zicht wordt er ook flink door beperkt. Geef je voorligger dus voldoende ruimte. Mocht hij of zij moeten remmen, dan heb je meer tijd om hierop te anticiperen. Verder, als je in langzaam rijdend verkeer bent terechtgekomen, moet je de banden van de auto voor je en het asfalt voor je kunnen zien. Hierdoor heb je genoeg reactietijd, mocht je voorligger onverwacht moeten remmen.

Toch liever jezelf laten vervoeren door een ervaren chauffeur? Dan raden wij Verhoef Service Company aan.

Gerelateerde berichten

Een dagje uit met de auto

Wanneer je in Nederland op vakantie bent wil je ook wel een dagje uit. Vooral met een auto huren Schiphol. Maar welke wegen in Nederland rijden nou...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden