Rijschool Hiemstra

3 bezienswaardigheden in de Zaanstreek

Geplaatst op

De Zaanstreek is een unieke mix van stad, natuur en erfgoed langs de rivier de Zaan, net boven Amsterdam. In de Zaanstreek waan je je in het oude Holland en vergaap je je aan de beroemde architectuur. Of je nou houdt van shoppen, typisch Hollandse cultuur of lange wandelroutes maken in de natuur: de Zaanstreek biedt je dit allemaal. In dit blog lees je alles over de 3 leukste uitjes in Zaandam en omgeving.

1. De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een gebied met historische houten bebouwing en is één van de bekendste toeristische bestemmingen, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. De Zaanse Schans heeft veel weg van een openluchtmuseum, met de oude molens aan de rivier de Zaan en de diverse kleine ambachtelijke winkels, zoals een kaasmakerij en tinnegieterij. Het gebied is vrij toegankelijk en staat vol houten werkplaatsen, schuren en huisjes. Een dagje uit op de Zaanse Schans is zowel leerzaam als leuk.

zaanse schans

2. Shoppen in Zaandam

Het Stadshart van Zaandam is ook zeker aan te raden om een keer te bezoeken. In 2015 is de stad zelfs finalist geweest voor Beste Binnenstad van middelgrote Steden. In het centrum vindt je onder andere de grote kledingwinkels zoals de Primark en H&M, maar ook een Pathé bioscoop en het Zaantheater. Het stadshart staat vol met felgekleurde huizen in een typisch Hollandse stijl.

zaanstreek

3. Wandelen in de Zaanstreek

Voor een prachtige wandelroute in de Zaanstreek begin je bij het station in Zaandijk bij de Zaanse Schans. Vanaf daar loop je langs het Zaans moerasveen en genit je van de vele sloten en landjes die zo kenmerkend zijn voor de Zaanstreek. Vogels als de scholekster, tureluur, grutto en kievit komen hier veel voor. Beroemde schilders zoals Freek Engel en Frans Mars maakten hier veel van hun schilderen van water en weiden. Langs het water vind je nog 3 van de oorspronkelijke molens.
molens
Heb je een auto nodig voor het bezoeken van onze favoriete bezienswaardigheden? Voor het auto huren zaandam raden wij Bert Jonk Autoverhuur aan.

Gerelateerde berichten

5 redenen om deze zomer een cabrio te huren

Tijdens dit prachtige weer is het natuurlijk zalig om rond te rijden met je eigen cabrio. Heb je deze zelf niet in je bezit? Geen probleem: het is...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kan doen om je rijbewijs te halen.

Contactgegevens

Via info @ rijschoolhiemstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden